Retriever training – Guru style

Keith Mathews ska kanske inte anklagas för att vara blygsam 😉 men visst blir man nyfiken på vad han har att lära ut om retrieverträning! Jag blev det i alla fall efter att ha sett denna video.

På youtubesidan finns en länk till en sida där man kan beställa Keith Mathews box med fyra dvd:er.  När jag försökte beställa fungerade det dock inte, men under tiden hann en träningsbekant erbjuda mig att låna dvd:erna av henne. Så det gjorde jag.

Jag har nu sett dem alla och måste säga att jag blev väldigt inspirerad – inte bara av resultatet utan också av vägen dit. Keith visade inte bara upp träningspass där allt gick perfekt – utan han visade också hur han reagerade när han gjort en övning för svår för valpen/hunden och därmed fick gå tillbaka ett steg. Just det – han tog på sig att det hade gått fel. Bara en sådan sak.

Men jag gillade också hur han verkligen byggde upp från grunden. Väldigt noggrant lade han grunderna som ”huset ska byggas på” – och allt byggdes upp på enklast möjliga sätt. Som att bygga upp sidodirigeringarna på en fotbollsplan – genialiskt (om man nu har en sådan där man får träna hund) och påminde i alla fall mig om att man inte kan göra en övning för enkel när man börjar med något helt nytt.

Nu ser jag om hela serien en gång innan jag måste lämna tillbaka den. Frågan är om jag inte vill beställa den ändå… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s