Kurs med Keith Mathews

Den sista juli kom frågan på en Facebook-chat, om någon skulle vara intresserad av att fylla en tom plats på en kurs med Keith Mathews (the dog guru) kommande helg? OM jag var! Nybörjare på fredagen och mer avancerade på lördag-söndag. Jag safe-ade lite och anmälde Delfi till fredagens kurs, men anmälde mig även som passiv deltagare de övriga två dagarna. Arrangerade gjorde Charlotte Lindell (Minnows kennel) och Catarina Svenningsson (Capandus kennel), som tydligen bjudit in Keith de senaste sju åren! Själv har jag ju bara sett hans dvd:er ett par gånger (vilket jag ju skrivit om tidigare i denna blogg).

Med hög förväntan åkte jag till Nortagene gård i Hisings Kärra. Vi var cirka 15 ekipage som deltog, och säkert lika många passiva som tittade.

Keith "The dog guru" Mathews

Keith ”The dog guru” Mathews

Under förmiddagen gjorde vi mycket stadgeövningar. Hur ofta låter vi hunden bara sitta – verkligen sitta still och göra inget alls – i 15 minuter? Eller mer?? Så småningom kryddades stadgeövningarna givetvis med kastade dummies och arbetande hundar. Men på hela förmiddagen hämtade hundarna i stort sett bara två dummies var! Säger väl lite om vikten som lades vid passivitetsbiten…

Lunch intogs på Albatrossens golfklubb, och därefter fortsatte kursen med markeringsträning och närsök. En hel del kändes igen från dvd:erna, men det var kul att se och göra övningarna ”live”, med gurun själv.

Keith visar närsök (a)

Keith visar närsök (a)

Keith visar närsök (b)

Keith visar närsök (b)

Inte kändes det så lite kul, heller, när Keith i slutet av dagen sa till mig att jag har en ”nice flatcoat” (hon var för övrig enda flatten på kursen) och att hon har ”good power”. Jag framhöll hur kul hon är att jobba med, men att hon tidvis är i hetaste laget.

Dag 2 hölls kursen på en helt annan plats, nämligen utanför Stenungsund. Denna dag handlade till stor del om långa och kluriga linjetag, och många av de aktiva deltagarna överraskades av de distanser som de faktiskt kunde skicka ut sina små älsklingar 🙂 Bara man bygger rätt!

Dag 3 var vi i Svartedalen och temat före lunch var markeringar…

20150705_100154-1

 

20150705_111931

”Hunden är i rätt område – blås söksignal!”

 

och efter lunch vatten och linjetag i skogen.

Under både lördagen och söndagen fick Piaf och Delfi sitta med och vara passiva – inte minst som det var för varmt och soligt ute för att sitta i bilen…

Under helgen började det talas om att Keith under det kommande året skulle komma till Göteborg regelbundet för att hålla kurs för ett 15-tal hundar, och vid helgens slut visade det sig att Delfi skulle få vara en av dessa hundar! Gissa om jag var glad! Dessutom skulle flera av mina nya träningskamrater på hemmaplan också vara med, så vi skulle kunna träna enligt guru-upplägget tillsammans. Vilket flyt!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s