B-provsträning (lyckligt lottad!)

Det är juli, 10 grader ”varmt” och regnigt och blåsigt… Men vad gör det, när man är så lyckligt lottad och har så fantastiska träningskamrater som ger Delfi ett komplett B-provsupplägg (inklusive ett riktat sök) med vilt och allt, så att vi verkligen får känna på hur det känns och vad vi behöver lägga krutet på framöver. Vad som fattas är – verkligen – erfarenhet av att hantera vilt. Men om man tänker på hur motvilligt hon tog vilt för ett år sedan och hur lite tillfälle vi haft att träna med vilt fram till april i år, så får jag ändå säga att vi är en bra bit på väg. Däremot hade jag ju kunnat ta tag i detta med viltet lite tidigare i sommar, kan man tycka… Jaja, lätt att vara efterklok (som vanligt).

Därefter fick de två elithundarna Ture och Mynta också gå ett elitprovsupplägg och jag kan säga att det var en ren fröjd att se dessa hundar köras på ett sätt som lätt kan beskrivas med ett av mina favoritbegrepp när det gäller hundträning och -samvaro: harmoni!

Sist fick även de yngsta hundarna känna på vilt och söka efter dummies – och då fick Piaf vara stand-in och plocka in de sista dummiesarna i söket, det gjorde hon så gärna 🙂

I övrigt kan man väl utan överdrift säga att vi hade trotsat vädrets makter då vi åkte hem drygt fyra timmar senare. Nöjda med våra hundar men kanske framför allt nöjda med att få åka hem och värma sig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s