Vilodag och profetia

I fredags var vi på kurs med… nej, inte med Kurt men väl med Keith Mathews, ”the guru”. Vi höll även denna gång till på kennel Capandus marker i Stenungsund och lite kortfattat fick jag än en gång höra av Keith vilken ”very nice flatcoat” Delfi är, hon gjorde mycket bra ifrån sig under dagen… Men själv blev jag avslöjad som världens hönsmatte… 😬 Jamen, ursäkta mig men att skicka min kanonkula på en markering genom ett stängsel i form av ståltråd känns sådär… Däremot hade jag inte haft något alls emot att skicka henne uppför en brant klippvägg… Vet ju att jag har en liten bergsget 😀

I lördags var vi som jag redan berättat på duvjakt, och igår körde Eva och jag ett bra träningspass på ”mina” ängar. Linjetag och närsök där vi hjälpte varandra att smyga ut en dummy i området när vi tyckte att hunden sökt nog. Vid ett tillfälle när vi gick iväg för att träna med Evas unghund Viper lämnade vi Delfi, Piaf och Ture sittandes mitt ute på ängen. Just när vi var på rejält avstånd från de vuxna hundarna skuttade en råbock iväg över en intilliggandr äng, och inte nog med det: han skällde missnöjt alltmedan han skuttade iväg, så gissa om tre par retrieverögon följde honom noga… Men de duktiga vovvarna satt så fint kvar där vi satt dem. Men lite svettigt var det allt där ett tag 😉

Nåväl! Idag tyckte jag i alla fall att det kunde sitta bra med en vilodag. Åkte en tur till pappa, det gillas alltid av flickorna som trivs alldeles ypperligt där, inte minst sedan vi bodde där i tre månader. Jag var inom Ikea en sväng och kompletterade med lite hundfiltar till soffan, kuddar till hundbädden samt ett fårskinn… även det till hundarna! Hm.

Därefter åkte vi till vårt älskade Vättlefjäll – måste ju titta till mina svampställen… Och det var visst inte fel 😀

20150914_163802

För hundarna blev det en skön ”bara-vara”-runda med bad och pinnar.

20150914_165502

När jag kom hem och kollade av mailen hade protokollet från Delfis anlagsprov kommit, och det innehöll ju en trevlig liten profetia 😀

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s