Workingtest i Landvetter

LabVäst stod som arrangör för dagens WT i Landvetter, som visst hade rekordmånga deltagare: 64 stycken. Kul! Träffade på flera trevliga bekantskaper, både från diverse tidigare retrieveraktiviteter under det gångna halvåret här i Sverige, dels helt nya för dagen. Många flattar var där, alltid kul att se 🙂 Dock mest labbar, såklart, och jag fastnade lite särskilt för en 10 månader gammal labbehane från Twigg’s och en underbar liten tvåårig tik från Jaktyrans. (Note to self!)

Det var meningen att både Piaf och Delfi skulle få starta idag, men pga karensen för metacam fick Delfi ensam visa vad hon kan.

Vår grupp fick börja med station 5, tillika vattenstation. Vi skulle gå ett litet fotgående efter skytten längs strandkanten. Skott och markering – Delfi var stadig och hämtade in – levererade fint i hand. Domarens kommentar var att det var så det skulle se ut, så det kändes ju som en riktigt fin start!

Station 1: fotgående efter skytt, skott och enkelmarkering på en nyslagen äng, ännu ett skott och en ny markering i linje med den förra, men lite längre bort. Här missbedömde Delfi avståndet på den första markeringen, sprang förbi och fick leta ett bra tag innan hon hittade. Nästa markering spikade hon, men fick lite avdrag för omständig avlämning. Det har jag väl alllldrig hört förr 😉

Station 2: fotgående efter skytt. Markering följd av linjetag till samma ställe. Delfi spikade markeringen och gick direkt till rätt ställe på linjetaget (den här övningen kan hon 🙂 ) men tappade dummyn på väg in, attans…

Station 3: fotgående – markering – fotgående – markering. Helt ärligt: fotgåendet var piss. Det måste vi gå hem och träna på! Men i övrigt gjorde Delfi ett kanonjobb. Men på grund av det som hände vid föregående station så kallade jag in henne när hon var på väg in med den första markeringen, det kostade lite 🙂

Station 4: den kanske mest fruktade stationen 😀 Fotgående – skott och markering – hunden skulle sitta kvar medan föraren gick ut och hämtade! – fotgående och ny markering som hunden skulle hämta. Puh, svettigt 🙂 Men jag har tränat en del jaktlydnadsövningar som påminner om detta, så jag sa bara ett ”sitt” när jag gick iväg, så satt Delfi kvar.

Efter vår sista uppgift gick vi direkt till bilen och hämtade ut Piaf. Skönt att flocken var samlad igen 🙂

Gick så småningom ner till sjön för den avslutande samlingen. Jag fick här prata med ägaren till den jättesöta Jaktyrans-tiken (som kom sexa på WT:t, skulle det visa sig!) och ägarna till en snygg brun flattehanne från Inspirations. Sedan meddelades resultat, men jag hörde tydligen inte riktigt vad som sades innan de tio bästa resultaten lästes upp. Så när de var klara gick jag! Tänkte att jag ville gå mot bilen före alla andra så att jag kunde låta mina tjejer gå fritt på skogsvägen. Prata med folk orkade jag ändå inte mer denna dag, så…

Ja, så jag åkte hem och tänkte invänta resultat på nätet på kvällen… Så fort vi var hemma gick vi ut igen – ut i svampskogen. Ljuvliga energikälla! Och tystnad, aaaah 🙂

På kvällen kom så resultatet: Delfis poängserie blev (station 1 först, 5 sist): 11 – 17 – 18 – 18 – 20!

detta ger en summa av 84 poäng av 100 möjliga, vilket med råge gav Delfi en biljett in i öppenklass, vilket var mitt mål för i år. Nu är Delfi i öppenklass både på B-prov och C-prov!

image

Delfi nr 59

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s