Varenda kotte viltspårar

Jag har nog inte haft fullt så många aktiva hundägare bland mina vänner och bekanta tidigare – men nu verkar det som att nästan varenda kotte är ute och viltspårar med sina hundar. Och resten – jo men nästan – är redan viltspårchampions 🙂

Så man får ju sig små regelbundna sparkar i röven, vilket inte är fel! Och nu har vi varit ute och spårat några gånger de senaste två veckorna. Förra veckan satsade jag på korta spår, med kort liggtid, men där hundarna själva skulle komma fram till spårupptaget. Den sista gången tog hundarna både spårupptagen och själva spåren – på 4-500 meter – så väldigt bra att jag den här gången ville prova att låta spåren ligga över natt också. I synnerhet Delfi har fått en helt annan säkerhet -hon ligger på i linan, nästan lika hårt som Piaf ☺

Lade spåren igår vid 14-tiden och tog dem idag vid 10-tiden. Det första – Delfis spår – var knappt 600 meter och det andra – Piafs spår – var lite drygt 500 meter.

Såhär gick det:

2015-12-08 11.08.18

Delfi fick problem med återgången, men löste sitt spår bra!

 

2015-12-08 11.10.38

Rätt så klockrent spårat av Piaf ☺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s