Vända eller inte vända

Idag var jag åhörare på en heldagskurs om fysträning på Sjöön, nära Borås.

Tyvärr var väglaget det sämsta tänkbara – det hade kommit lite snö i natt, men tydligen inte tillräckligt för att snöröjarna skulle skynda ut på söndagsmorgonen… Lite snömodd och runt nollan – och vissa sträckor var riktigt hemska att åka. Så pass att jag många gånger funderade på att vända bilen och åka hemåt igen. Är det värt att riskera något för en hundkurs?

Nå, jag kompromissade genom att åka lugnt och försiktigt – och blev på så sätt en halvtimme sen till kursen. Men när jag kom hade de andra bara fikat 😊

Mikaela Lindqvist, Canineopat/fysioterapeut, höll i kursen och hade en väldigt intressant och peppande  teoridel om hur vi kan upptäcka skador och hur vi kan förebygga dem. Den mest återkommande rekommendationen var att gå i skogen, vilket jag gillar, såklart. Däremot är jag – som många andra hundägare, men det hjälper ju inte mina hundar… – pinsamt dålig på detta med uppvärmning före träning och promenader. Finns det hopp om bättring? Kanske!

Sista timmen blev kursen mer praktiskt inriktad – de som hade hundar med sig fick lära sig hur man masserar bort slaggprodukter, hur man använder manschetter, klövjeväska och lär hunden dra en tjock kedja eller ev föraren i en sele.

Är verkligen jättenöjd med dagen, trots att även halva hemvägen bjöd på isiga och moddiga vägar – körde förbi ett ställe där en husbil låg upp och ner i ett dike… 🙁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s