Det finns sannerligen hopp

Idag fick både Delfi och Piaf ta in ett viltsök –  ett relativt litet med bara fem vilt, men ett par av dem var desto större… Och jag är så – SÅ – nöjd med hur det gick. Delfi som ju var lite knepig med vilt från början – nu tar hon med stolthet den stora baotakaninen. Piaf, har i flera år haft ett på tok för hårt grepp om viltet, och så länge vi bodde i Lux hade jag ju obefintlig tillgång till vilt, så jag hade mer eller mindre gett upp att någonsin få ordning på det. Men dels bekräftade Anita Norrblom min misstanke att hårda grepp allra oftast beror på en stress/konflikt gentemot föraren – det tar jag på mig!- dels menade Karin Friberg att det inte alls behöver vara kört. Mycket och lugn vilthantering kan fixa skivan. Så särskilt mycket har vi nu inte tränat… Jag blir på så ruskigt dåligt humör, ja sur på riktigt, när viltet knäcks… Men någon gång så där, när jag haft framme vilt för Delfi, så har Piaf fått hålla lite. Fruset vilt kan hon dessutom inte knäcka 😊👍 Nu verkar hon ta alla de sorter utan problem. Inget knäckt och avlämningar i hand. Tada!

Nu blir det bilder…

20160323_132343

Delfi med trut

20160323_132635

Delfi med and

20160323_132443

Delfi med kanin

Detta bildspel kräver JavaScript.

20160323_140214

Piaf med kanin

20160323_141612

Piaf med trut

 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s