Lydnad de luxe

I helgen anordnade Ale BK (”min” Brukshundklubb) en s.k. clinic i tävlingslydnad med Heléne Lindström (High 5) för klubbens instruktörer, och övriga medlemmar (och även icke-medlemmar) fick delta som åhörare. Jag hade i ärlighetens namn aldrig hört talas om Heléne, men till priset 200:- för en hel helg kunde man ju chansa…! Och det blev så bra, så bra.

20160402_141008

Heléne och Tarzan: Omvänt lockande

Direkt när vi kom på lördagsmorgonen och jag såg vad Heléne skrivit upp på tavlan om belöningar, så visste jag att jag kommit rätt 🙂 Själv har jag länge snöat in på godisbelöningar, leker på tok för lite med mina hundar i träningen och ville mer än gärna påminnas om dessa bitar. (Läser ju även den senaste upplagan av Eva Bodfäldts Kontaktkontraktet där hemma nu…)

20160402_161439_011

Göte visar hur ett fotgående ska se ut!

 

Teori inne i klubbstugan varvades med praktik ute på appellplanen, och det var åtta olika ekipage som drillades i de moment de själva valt. På söndagen blev det lite kedjningstänk och träning på detta. Så himla kul var det att få se vilket grymt samarbete alla ekipage hade, och Heléne hade så mycket bra idéer att komma med i de delar där förarna bad om råd.

20160402_160700-2

Göte igen!

Jag skrev så pennan glödde och fick massor med inspiration – och på söndag kväll anmälde jag mig ”visst” till en tävlingslydnadskurs! 😀

Mindes också tillbaks till Ellas och Sagas bravader på olika lydnadstävlingar i Frankrike och Sverige.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det gick bra och det var kul – så länge det var kul, om man säger så… Och det är den där ”kuliga” känslan jag skulle vilja hitta tillbaka till i lydnaden. Annars får det vara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s