Störning/koncentration

Igår var jag på en liten kvällskurs hos Malins4tassar på Backamo. Halkade in där efter ett tips på Facebook, och det var riktigt bra! Jag visste inte mer än att det skulle handla om störning/koncentration, men för bara 2 timmar kan man ju chansa och dessutom hittar jag gärna ursäkter för att åka till Backamo…

Vi var bara 4 ekipage och turades om att köra ca 5 minuter i taget. Då skulle vi gå in i ”bubblan” med våra hundar medan Malin och ibland även de övriga deltagarna var allmänt störiga 😁 Piaf och jag ”utsattes” för kast med fotboll, nöffande plastgris, Malin som smög bakom min rygg och pillade mig i örat… med mera!

Här är störiga Malin in action med ett av de andra ekipagen:

20160628_19260320160628_192607

Visst fick vi alla belöna våra hundar flitigt, men det var kul att se sin hund hålla kontakt trots de rejäla störningarna!

Innan kursen stannade vi först till i närheten av Backamo och gick rakt upp i skogen. Hittade ett jättefint hygge som inspirerade till lite markeringsträning – dubbel för Delfi och trippel för Piaf. Varsin klurig enkelmarkering över en gärdesgård inne i skogen också.

Sedan vidare till Backamo

20160628_194946

, där vi först gick ner till sjön – hundarna behövde svalka sig.

20160628_165505

20160628_165601

Vid sjön blev det ett par markeringar i vassen med linjetag upp mot land först, och sist fick Delfi ett par linjetag uppe på gräsplanen, med markeringar som störning.

Sedan var det då dags för kursen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s