Fotbolls-EM!?

Jag sitter här på söndagseftermiddagen och ser fram emot en EM-fotbollsmatch på TV ikväll. Hur gick detta till?

Gruppspelen hoppade jag nästan helt över, möjligen hade jag på tv:n som radio någon kväll om det inte var något annat på TV. Skönt att slippa bli särskilt besviken när Sverige inte gick vidare…

Men så råkade jag en kväll ha på tv:n som radio igen medan jag surfade. Island hade precis kvitterat till 1-1 mot England, vilket var en bedrift, det förstod ju till och mig en ointresserad som jag.

Och så hördes det där märkliga ljudet. Det lät som om jätten Goliat slog med järnrör mot stadion. Igen! Och igen! När det gick upp för mig att detta var den isländska hejaklacken och att ljudet framställdes av densamma, ja då var jag såld. Det isländska laget måste ju vinna! Nej, jag behöver inte motivera mer än så. Coolare hejaklack finns ju inte, och vad jag kunde se (med lite, lite hjälp av tv-kommentatorerna) så spelade de ju rätt schysst fotboll också… Och så slog de England!

Laget avslutade med att göra hejaklacken tillsammans med sina fans. Mäktigt!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Och nu måste jag ju se fortsättningen på EM också… Så att jag ser vad Island möter för motstånd i semin om de går vidare, vilket jag hoppas!

Jag såg Wales slå ut Belgien, heja! Och igår såg jag matchen mellan Tyskland och Frankrike. Eller ja: jag sov mig igenom första halvlek, vilket var rätt gött eftersom det ändå inte hände något förrän efter pausen. Mitt favoritlag i matchen gjorde 1-0 och jag sa till pappa, som jag såg matchen med: bara de nu inte klantar sig så att det blir straff eller nåt… Och vad hände! Va??

De klantade sig och det blev straff, som Italien satte. 1-1. Sedan fick man må dåligt resten av halvlek plus två förlängningar. För att inte tala om straffarna. Fyyy, vad jag mådde dåligt! Tycker det är så avskyvärt med med straffläggning och inte klarade de av det på den första omgången heller. Näheeejdå, nio straffar per lag skulle vi få uthärda innan det var klart, men då blev belöningen åtminstone att Tyskland vann. Meine güte.

Ja, och här sitter man nu och väntar. På något gott, hoppas jag. Att Island slår Frankrike, till exempel…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s