En fotbollskommentar – igen

Ja, jag säger det igen: hur gick detta till? Marika kommenterar fotboll… Men det är bara att låta sig roas eller förfäras, det bjussar jag på! 

Matchen mellan Island och Frankrike tarvar ju (dessvärre) en kommentar, eftersom jag nu avslöjade mina höga förhoppningar… Dessa grusades rätt tidigt i matchen, och även detta kunde en amatör som jag se: Frankrike spelade bra, riktigt bra. Så ruskigt bra löpningar och säkra på målet. Riktigt snyggt, det får man ju ändå ge dem.

Jag förbannade mig själv som tidigare på dagen sagt att jag inte hoppades att Island skulle bli utklassade. Jag får inte säga sådant! Se hur det gick i matchen Tyskland/Italien! Och nu även denna gång… Så såg det ut ett tag i alla fall. 4-0… Men så kom målet som gav 4-1 och det kändes genast lite bättre. Att Island i alla fall fick göra ett mål och senare ett till på detta uppenbarligen helt grymma franska lag, det tycker jag var väldigt värdigt och islänningarna väl förunnat. Visst blev det 5-2, men de var inte dåliga – de spelade mot ett lag som mycket väl kan stå som EM-vinnare i slutändan. Amatören har talat igen… 

Men först ska Frankrike möta Tyskland, mitt andra favoritlag. Det blir minst sagt intressant, för vad jag kunde se – men då har jag som sagt bara sett dem i kvartsfinalerna – så har de väldigt olika spelstilar. Men det kanske beror på vilket lag de möter… Hur som helst blir det en match jag måste se. Det tråkiga är att ett av dessa två lag kommer att slås ut, men jag hoppas på en skräll i den andra semin…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s