SGL

En ny spännande retrieverklubb har nyligen bildats: Swedish Gundog League. Efter att ha hört en beskrivning av hur ett av deras prov kan gå till insåg jag till slut att det kan inte hjälpas… Utöver medlemskap SSRK, SBK, FRK och Labradorklubben… så får vi lägga till SGL. Anmälde dessutom mig och Delfi till ett av deras Workingtest, som gick av stapeln den gångna helgen. Jag var helt enkelt tvungen att se upplägget med egna ögon, och varför inte testa Delfi samtidigt.

Två brittiska jaktprovsdomare var där – och utbildade samtidigt varsin svensk domare. Därför var det rätt mycket pauser i walkupen medan domarna diskuterade, men det gjorde alls ingenting. Jag tyckte det var så häftigt att stå där och inte ha en aning om vad nästa steg skulle bli…!

Men… Delfi gick upp i varv och pep allteftersom. Mycket. Och började mot slutet även ta för sig i fotgåendet när hon tyckte att hon fått koll på skyttar och kastare och inte hade så stort behov av mig… Så helt ärligt var det väl bra att det tog slut där, för vi var trots allt kvar in i tredje rundan, men där bytte Delfi dessutom apport på väg in – morsning och goodbye! Innan dess hade hon ändå varit bra – hade verkligen bra fokus, var med och markerade åt rätt håll (det fanns skytt och kastare både åt höger och vänster) och gick även bra att styra till en apport när hon kom fel. Jättenöjd med detta!

Och åh, vad roligt provet var! Och åh, vad kul det vore att få gå fler sådana prov framöver. Men fy, vad skämmigt att gå där med en hund som piper… Måste jag vänta tills Femma är stor nog…? Kanske – kanske inte.👹

Men jag ångrar inte att jag tog chansen att vara med om detta live. Synd bara att det var så varmt att jag blev tvungen att gå och titta till Femma och Piaf när Delfi och jag väl åkt ut, och missade det som hände när de började stretcha de hundar/ekipage som var kvar. Men någon svår dirigering såg jag och den var riktigt snygg 👍

Här en bild på terrängen där walkupen gick – det ansågs visst svårt för att vara novice class (den var också betydligt snårigare och mer kuperad längre fram):

20180505_191022

I provet deltog även Femmas pappa, Drumgoose Connemara med sin matte – och de blev minsann 2:a vinnare denna dag!

20180505_190831

Femma fick vara med ute på gårdsplanen i väntan på prisutdelningen – och var hur cool som helst. Hon fick även hälsa på sin uppfödare och mamma Zäta…

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s