Pyssel och handarbete

En fördel med att ha gott om tid är att jag kan prova på nya saker, skapa lite nya nervbanor – eller återuppväcka gamla…

Så! När jag behövde ett nytt visselpipsband och inte hittade något på nätet, så köpte jag helt enkelt hem pärlor och band och gjorde mitt eget visselpipsband. Voilà!

Sedan hade jag ju ähum lite pärlor över, så jag gjorde några alternativ också:

20190127_100345

En nackdel med stort hus är att man har gott om plats för alltför mycket saker som inte används… som sprillans nya handdukar (i sin originalförpackning) som man fått gratis genom bonussystemet hos livsmedelskedjan Cactus i Luxemburg… Vad göra? Jo, göra om dem till något jag faktiskt har användning för: hundtäcken! Använde ett befintligt täcke som modell och sydde upp två funktionella täcken. På så sätt kom även den försummade symaskinen till användning. Jag kan verkligen inte sy… men med en mall, tålamod och lite envishet, så hade två hundar fått ett täcke av prima frotté. Voilà!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Frottétäckena är fina att sätta på hundarna efter promenader med regn eller snö…

20190128_123424

Jag hade också försökt mig på att börja sticka. Inte för att jag behövde något speciellt – utan för att jag vill ha något i händerna istället för läsplattan (eller godis) när jag ser på tv.

Köpte stickor och ett garnnystan, lyckades lägga upp några maskor… men sedan blev det inget mer. Hade ju ändå ingen plan för vad det skulle bli!

Så plötsligt kom det här:

20190127_102401

Självklart tog jag med mitt lilla nystan och mina två stickor och åkte dit. Det var verkligen trevligt och jag fick direkt inspiration och en plan för vad som skulle bli mitt första projekt. Fick också hjälp att komma igång, så när jag åkte därifrån ett par timmar senare hade jag en stickning att jobba med:

Och en vecka senare… voilà!

En slags halsduk… som jag antagligen aldrig kommer att använda… Men för att vara ett första alster får det duga med alla sina skavanker. Hade jag vetat att det skulle bli en halsduk hade jag valt ett annat garn… Nu vill jag lära mig att rundsticka – kanske en mössa?

Det senaste pysslet var talgbollar (med mera). Receptet är:

500 g Ister, 500 g kokosfett, 1 dl rapsolja, solroskärnor, hackade jordnötter, hampfrön. Voilà!

20190126_114401

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s