Svamp med svamp

… och till detta lite mer svamp – så kan och behöver nog min meny se ut för de kommande 20 dagarna…

Dels hittar jag så ruskigt mycket svamp ute nu, så min frys blir allt mer fylld med förvälld svamp och supergod, gräddig kantarellsoppa och i kylen står bunke efter annan bunke med färsk svamp.

20191004_152419

Mestadels vita taggsvampar och gula kantareller – några stackars trattkantareller brukar slinka med i början av promenaderna, när jag fortfarande tror att jag inte kommer att hitta så mycket annat…

Dels är min månadsekonomi högst ansträngd redan fem dagar in i den här månaden, eftersom jag precis avverkat årets mest påkostade långhelg (fyra dagar). Femmas uppfödare anordnade en kurshelg för årets och förra årets Mandylike’s-valpar och instruktör var duktiga Helena Lindström som annars håller till i Uppsalatrakten – nu behövde jag bara åka till Fegen nära Ullared. Men jag valde faktiskt att pendla dit varje dag, så fick jag sova i min egen stora säng, slippa dela rum osv. Det gick väldigt bra. Var extra glad över att komma hem och kunna byta ut dyblöta regnkläder mm efter fredagens ihärdiga regnande.

Fredag och lördag förmiddag var det årsvalparna som tränade, medan eftermiddagarna och hela söndagen och måndagen (!!) var avsatta för de vuxna. Många av uppläggen på kursen var ganska utmanande för mig och Femma, men jag fick också se att hon har fin-fina grunder och hon är helt klart redo för lite svårare träning nu. Hon utvecklades bara på dessa fyra dagar och det var verkligen kul att se.

Måste också säga att jag blev väldig inspirerad av att se hur långt ett par andra hundar i Femmas ålder har kommit i sin träning – de har med all säkerhet inte ägnat sig åt rallylydnad, viltspår och annat tjafs 😉 utan koncentrerat sig på jaktträningen – och det var häftigt att se hur duktiga de var.

Några bilder från helgen:

(De tre nedersta bilderna är tagna av Martin Hafstrand.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s