Nyttig motgång

Häromdagen var vi på vår första inomhustävling i rallylydnad. Egentligen tränar vi mest på annat än rallylydnad – apportering och viltspår går före så länge säsongen tillåter. Men vi masade oss i alla fall till Ale hundträningshall  i fredags och hundarna älskar verkligen det stället – Femma var ju en liten, liten knodd när hon var med oss där första gångerna.

Tävlingen gick av stapeln i Härryda hundarena, som i själva verket ligger i Landvetter… lika logiskt som att Landvetter flygplats ligger i Härryda…

20191020_115547

Redan när jag fick banritningen i handen var det en medtävlande som sa att den banan var ju… intressant. Jag har väl inte riktigt den erfarenheten av rallyn och särskilt inte av avancerad klass, för att kunna se det. Men vid banvandringen märktes det ju.

Och i resultatlistan syns det (den första bilden är från en annan resultatlistan i samma klass, samma helg, för jämförelse):

 

För egen del kan jag konstatera att vi med nöd och näppe är redo för avancerad klass, det vet jag, och för en lite extra intressant bana i avancerad klass är vi definitivt inte redo… Delfi fick ynka 55 p (och blev ändå 7:a…) och Femma diskade jag medvetet igen. Det blir till att träna mer, och det var ju även planen nu när inomhussäsongen börjar – perfekt för rallylydnadsträning.

Faktum är att jag nog även ska börja träna Piaf i rally igen, hon har precis kommit ur en seg urinvägsinfektion och känns oförskämt pigg – hon vill också pilla med moment och få godis och boll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s