Äcklig paj

En gång är ingen gång, sägs det, men ibland kan man faktiskt säga att en gång är en gång för mycket. Som igår, när jag skulle baka en god citronpaj att ha som godis den kommande helgen. Av någon anledning valde jag att inte använda något av de säkra recept jag använt tidigare – ett med marängtäcke och ett utan – utan att istället googla fram ett nytt recept. Dessutom föll jag för idén som stod i det receptet, att köpa färdig lemoncurd istället för att göra egen. Det senare misstaget insåg jag redan när jag provsmakade den köpta curden. Men nu var det ju bara att löpa linan ut – för snål för att slänga… – och jag hoppades att pajen skulle räddas av en god pajdeg och maräng…. Så blev det inte.

Den blev hyfsat snygg, men marängen blev varken bra eller god, pajdegen blev inte spröd, utan bara hård, och lemoncurden var fortfarande lika äcklig. Efter att ha försökt klämma ner en bit – för snål, som sagt… – , så gav jag upp, och hackade! och skrapade! loss alltihop från pajformen, ner i papperskorgen. Det var första och sista gången jag använde det här receptet. Idag ska jag köpa citron, ägg och grädde och göra en ny, god citronpaj från Lindas bakskola .

Igår var det närmare 10 minusgrader, även på dagen, och en bitande vind. Femma fick vid ett tillfälle köldkramp under promenaden och kom till mig för stöd. Jag vände genast kosan hemåt igen – vi hade ändå kommit ganska långt – och hon fick hoppa upp i min famn och bli omklappad. Jag passade på att träna lite på att bära henne och bar henne en liten bit på väg hemåt. Sedan var hon redo att hoppa ner och hon gick hela vägen hem utan att visa några mer tendenser till att halta. Men jag tyckte svansen hängde och jag var verkligen orolig att hon skulle få en släng av vattensvans av kylan. Jag tog det som en varning. Tacksamt nog är morgondagens kurstillfälle inställt, det ställdes in redan tidigare i veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s