Vår väg – en av alla vägar

Det har varit en helg full av hundaktiviteter, dvs en bra helg. Igår deltog Femma och jag på ett SSRK-workingtest igen. In i det sista valde jag mellan det och att delta i SGL:s mocktrial samma dag, men eftersom det inte gick så bra för oss på det senaste WT:t och det anordnas färre av dem, så valde jag SSRK i slutändan.

Vi som startade i öppen klass och elit fick lyxen att inte behöva vara på plats förrän på eftermiddagen, det är riktigt skönt när man har långt att åka. Jag gillar verkligen att kunna köra utan stress, särskilt när färden går genom för mig nya landskap och allt är så vackert som det är just nu, alldeles ljusgrönt och spirande överallt. Väl framme slutade det dessutom att regna.

Dagens stationer var 1. Dubbelmarkering på öppet fält med halvhögt gräs och blommor. 2. Markering + blind i gles skog 3. Dubbelmarkering i skog 4. Blind 5. Dubbelmarkering. Jag återkommer till hur det gick.

För några veckor sedan hittade jag ett sätt att träna som passar både mig och Femma (- och Delfi!). Och jag har hittat helt perfekt mark i närheten av en av våra promenader. Det ska väl erkännas att jag har snöat in på just den träningen på just den marken, men den har också utvecklat Femma på flera sätt på relativt kort tid.

Det visade sig på WT:t igår. Femmas attityd var kanon, det var det allra bästa. Hon tog en av sina blinds klockrent, den andra helt okej, och även om inte alla markeringarna var perfekta (de var kluriga), så löste hon dem antingen med sin suveräna näsa, eller med lite hjälp från mig. Mina signaler tog hon fint, så vi slapp alltför mycket avdrag för det.

Vad jag kanske är mest nöjd med, och varit genomgående när vi tävlat den här våren, är min egen känsla. Min egen inställning till att gå ut och tävla har förändrats. Jag gillar utmaningarna och tävlar inte mot någon annan än mig själv. Det har verkligen hjälpt mig att bli av med nervositet (som knappast hjälper!) och rädsla att misslyckas. Istället ser jag resultatet som information om var vi står; vad vi klarar och inte klarar, jag och min hund. På så sätt fokuserar jag mindre på andra – och vad skönt det är!

Sedan är det väl klart man blir glad när man får höra av en domare att vi var ”bäst hittills idag” på någon station. Samma sak när man börjar märka att vi tagit oss igenom ett workingtest som många upplevt som utmanande, och att vi gjort det med hyfsade poäng. Vi får ju numera med oss våra poäng från domarna på ett litet kort som vi tar med oss från station till station. Och ja, jag tittar _direkt_ på kortet för att se vad vi fick… 🙂

Med våra poäng 18-20-20-16-16 knep vi förstaplatsen i öppen klass! Femma, min lilla flicka! Så många som tvivlat på henne – på oss – vilken tur att vi inte låter oss definieras av andra. För det finns som bekant inte bara en väg till Rom. Nu tränar vi vidare mot elit-klass.

Dagens andra överraskning var att Femma och jag också kom på andra plats i SSRK Västras cup, där man ju räknar ihop sina två bästa resultat från vårens tre WT:n.

Du och jag-känslan (bilden lånad från SSRK:s FB)

Idag söndag var jag funkis på SGL:s mocktrial ”Open stake” i Ulkeröd. Det blev en trevlig tävling, som det brukar, med mycket snyggt och inspirerande hundarbete.

På vägen hem stannade vi till i Munkedal, där vi hittade en fin promenadväg, Maltes stig.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s