Vårtecken

Igår hade jag ett ärende till Lerum, och när jag ändå var i de krokarna åkte jag upp till Härskogen och gick en runda med hundarna.

Där låg det lite mer snö och is än här hemma…

20160314_124813

…men vi fick i alla fall ett vårtecken.

20160314_125901-1

På kvällen åkte jag in till stan för att gå på ett föredrag – åkte i god tid för att få lite tid att gå och njuta av stadspulsen.

Jag älskar tystnaden, den friska luften och närheten till naturen ute på landet. Men åh, vad jag också behöver en dos av stadspuls då och då. Jag gick där och log fånigt.

20160314_174103

Första Långgatan från Järntorget

20160314_174934

Vackra fastigheter vid Linnégatan/Andra Långgatan

Mia Törnblom skulle ha hållit sitt föredrag i Folkets hus, men de fick flytta över det hela till biografen Draken. Jag var själv en av dem som anmälde mig i sista stund. Stod med en gammal GP i handen i förra veckan – och fick syn på en liten annons på förstasidan.

Jag har läst flera av hennes böcker, senast hennes självbiografi, Så dumt! och har en som står och väntar i bokhyllan.

Rubriken på föredraget var Hur svårt kan det vara? och det tog upp självkänsla vs. självförtroende och hur det hänger ihop med stress och utbrändhet, kommunikation människor emellan samt viktiga beslut i vardagen.

När Mia var klar hade jag min uppfattning klar om föredraget, och medan vi reste oss upp i bänkraderna hörde jag flera andra som med upprymda röster sa att detta var det bästa föredrag de varit på. Jag instämmer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s