Det var det, det

På Valborgsmässoafton var det dags för Piaf och mig att gå ett officiellt B-prov i nybörjarklass, och det gick av stapeln i närheten av Simlångsdalen i Halland.

Redan från första början, då domaren gick igenom provupplägget med oss, så älskade jag upplägget – de hade verkligen gjort gjort ett lite extra roligt NKL-prov (som annars kan vara lite enahanda och tråkiga: två landmarkeringar, två vattenmarkeringar, sök, ev ett riktat närsök).

Provplatsen låg vid en liten sjö med en intressant liten ö mitt i. Längs stranden gick en liten skogsväg.

20160430_155937

Upplägget såg ut så här: Efter hälsning på domaren gick man ett kort fotgående efter skytten, ställde upp på vägen och fick en vattenmarkering som kastades från en båt och hamnade bakom ön.

20160430_151817

Margareta och Cleo är redo för första vattenmarkeringen

20160430_124650

När hunden levererat vattenmarkeringen gick man ett kort fotgående upp till skogskanten och så tog man en landmarkering i skogen. Kort fotgående en bit bort längs sjökanten och så kom ännu en vattenmarkering, nu gick skick-linjen på andra sidan om ön.

20160430_152236

Kort fotgående upp till skogen igen och så ännu en markering i skogen. Därefter var det dags för söket, som låg på båda sidor om skogsvägen, dvs delvis i den glesa skogen på vänstersidan, men även på sjösidan och ett vilt låg faktiskt ute på en liten gungfly-ö ute i vattnet. Fiffigt! 🙂

20160430_125611

Piaf och jag startade som nr 4 – hon spikade sina markeringar, hade i vanlig ordning lite för snabba avlämningar, men domaren hade tidigare sagt att hon hade överseeende med att någon anka kunde hamna på marken efter en apportering i det vårkalla vattnet. Piaf var också stadig och fotgåendet kändes riktigt bra. Kort sagt: allt kändes riktigt fint! Ända till söket… Söket. Suck. Det kändes ungefär lika ofokuserat och omotiverat som när vi startade för 6-7 år sedan… Och när hon kom in med den sista anden (den som låg på gungfly-ön) var den knäckt. Japp, det var det, det.

Det blev såklart en nolla för oss idag – med all rätt. Men visst finns det mycket att glädjas åt! Känslan var god! Vi gjorde passiviteten trots nollan, och det gick också fint. Så i slutändan är det B-provsdelarna vi faller på: vilthantering och sök. Slutsatsen blir: Det var värt ett försök till, men nu ger vi oss vad gäller B-prov och håller oss till C-prov (med mera!).

20160430_122435

Älskade Piaf-tanten – man kan inte vara bra på allt 😉

Det var i alla fall fyra (av 16 startande) som tog en etta denna dag, inte minst en ny trevlig bekantskap, Margareta, som tog en 1:a med HP med sin flatte Cleo – så roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s