Morgonpasset

Inspirationen och motivationen sprutar ur öronen efter den gångna kurshelgen…

Igår tog jag ett ”runda”-pass med Delfi, och vågade för första gången skicka henne mot helt olika saker som hon skulle runda: kona, liten buske, elskåp och grannens fruktträd. Galet! Däremot har jag tydligen inte befäst det kommando jag vill ha (”runda”), det får vi fixa – eller så fortsätter jag skicka med ”ja”.

I morse packade jag ryggsäcken med matskålar och en kona. Men redan på väg till skogen fick vi ett så efterlängtat (ja, från min sida åtminstone) genombrott: jag såg grannens katt i god tid och var redo… Så fort Delfi fick syn på katten sa jag hennes belöningsord, därefter samma sak för Piaf. Så bra, så bra! Jag har sett det som vår största utmaning, att sluta jaga katter, nu jäklar ska vi få till det! (Om ni minns hästbajsutmaningen i vintras och undrar hur det gick, så fick vi till skvaller och sedan har intresset avtagit).

Vi tog en sväng i skogen innan vi kom till den ”lokala lydnadsplanen”, dvs fotbollsplanen som vi har fått lov att använda för hundträning. Guld värt!

Jag ställde upp kona och tre skålar med frukostkulor. Och så skickade jag Delfi på raka linjetag mot skålarna och ett par rundningar runt konan. Yes! Det funkar grymt! Blir ju mycket roligare när vi utökar avstånden och minskar vinklarna, men det här var ett test som utföll väl, tycker jag.

20160615_082419

Uppe till vänster på gräset står konan och bakom Delfi står skålarna på rad

Skulle ha kört samma sak (utom konan) med Piaf, men hon har en liten spricka under en av trampdynorna och får ta det lite piano.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s