Tjärn med förhöjd status

En av våra promenader här hemmavid går förbi ett litet tjärn – under vinterhalvåret tänker man – läs: hundarna – inte så mycket på det, men nu när det börjar bli varmare vill hundarna väldigt gärna vika in till tjärnet för ett litet dopp. Så också idag. Och just idag såg jag att tjärnet – till skillnad mot vad jag tyckt tidigare gånger då jag funderat i dessa banor – faktiskt skulle lämpa sig riktigt bra för en dirigeringsövning, trots att det är så litet. Visst skulle hundarna mycket väl kunna ta landvägen tillbaka. Men det känns inte som att det är så benägna till det, så vi provade!

Jag parkerade hundarna, gick till andra sidan och kastade en dubbelmarkering som skulle hamna i vertikal linje, men det blev inte riktigt så. Den första hamnade i alla fall väl synlig vid vattenkanten, och den andra cirka tio meter upp på land, ungefär vid björken.

(Håll till godo med två klipp, då jag råkade stänga av filmningen istället för att trycka på paus…)

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s