Jul-gott

Liksom förra året skippar jag de vanliga lussebullarna i år, och satsade istället på Lindas saftiga saffransbullar med kardemumma, smörkräm OCH vit choklad.

Eftersom jag inte är någon riktig husmor/bullmamma är jag helt beroende av att ha turen på min sida när det är dags för degen att jäsa. Just denna gång hade jag turen på min sida:

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Sedan har det kokats knäck och förra årets succé; fudge med lime och blåbär   – och vit choklad… sååå god!

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ny för i år är Rocky road – och där snodde jag receptet från mini-marshmallows-påsen, och det går att googla fram flera olika recept, men i stort sett smälter man mörk choklad, rör ner och smälter även dumle-kolor och så ner med hackade nötter (exv pistage- och salta jordnötter) och marshmallows.

Det fina med dessa späckade godisbitar – förutom att de är goda, då – är att man nöjer sig lättare med bara ett par-tre stycken.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Så! Nu kommer vi till glöggen… Tänk att en gottegris som jag får sockerchock (kramp i magen och/eller akut trötthet) av vanlig glögg…! Jomen. Så jag tar hellre något annat. Förra året köpte jag en variant som inte fanns på mitt Systembolag i år, så jag tog den här istället:

Enligt den alltid lika vänliga personalen på bolaget, så kan man ”glögga upp” den med kryddnejlikor och/eller kanelstång. Mm jag tycker den är jättegod som den är – tillsammans med russin och hackad mandel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s