Påskägg

I mitt påskägg låg en hel del jaktträning – för både Piaf och Delfi.

På långfredagen träffade jag ett gott gäng på Lerums BK – och nu skulle Delfi få vara med på gruppträning! Vi lade ut ett sök och fyra olika linjer, sedan turades vi om att skicka. Delfi var tyvärr inte helt tyst, men det hade kunnat vara värre 😉 När hon var tyst jobbade hon i alla fall bra på linjerna, lite mindre bra på söket – det är fortfarande en himla massa spring och lite för lite nosarbete… Jaja.

Efter träningen tog vi en fika i klubbstugan – och en massa hundsnack. Intressant sådant.

Påskdagen åkte jag till Tokatorp – nu fick Delfi vila och Piaf arbeta. Både Ture och Piaf fick jobba på den långa linje vi använt tidigare. För varje gång har jag utökat sträckan lite och de senaste två gångerna har Piaf också fått en markering mellan de båda skicken. Sedan fick båda hundarna ta två andra, lite kortare linjer, men i en 10/14-vinkel. Både linjen med markering och linjerna med vinkeln är Evas hemläxa från Keithkursen, som jag ju har hoppat av… Men med lite anpassningar och variationer kan Piaf gärna få göra samma övningar som Ture – vi bara kortar ner sträckorna och lägger till någon störning 🙂 Här fick både T och P en markering innan de fick ta in linjerna, och till sist tog de in markeringen. Det gick kanonbra för båda idag! Och träningen avslutades med lunch hemma hos Eva, och jättegod räkpaj 😋

Idag, påskdagen, träffade jag träningsgruppen från i fredags, men denna gång i Vallda.  De visade en Eva B-övning för följsamhet som jag verkligen gillade! De andra hade gjort den tidigare och man såg hur bra det funkade för deras hundar. Delfi tyckte övningen var jättekonstig, men den skulle bestämt göra henne nytta…! Vi turades om att ta ut våra hundar, men så småningom tog vi ut alla på en gång och körde samma linjetagsövning som jag körde tillsammans med den andra Hallandsgruppen för ett par veckor sedan. Den föll i god jord här också, väldigt kul! Tack, Fin Hollerup Mikkelsen, som visade den här övningen på Backamo-lägret för ett knappt år sedan. Fin, som hela tiden kallade Delfi för den brune punktum. Då kan du skicka den brune punktum… 😆

Efter dessa träningar kände jag mig väldigt nöjd, det var ju ändå detta jag kom hem för: Inspirerande träning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s