Rallylydnad i Borås

Det var nästan så att jag under de arla morgontimmarna funderade på att avstå dagens tävling – jag hade definitivt en stark förkylning i kroppen, halsen brände och blotta tanken på att gulla med vovvar i den pipiga röst som jag brukar använda under rallyträning och -tävling fick det att klia i halsen… Men jag har ju bra halstabletter (som hjälpte mig genom gårdagen på jaktprovet) och det brukar överhuvudtaget kännas bättre när man väl kommer igång… Så blev det också, med facit i hand.

Strålande vackert väder även idag; 20 grader och solsken! I dagens rallytävling i nybörjarklass startade Delfi först (som nr 16 efter strykningar) och därefter Piaf (cirka sju nummer senare). Många tyckte att planen idag verkade ha väldigt mycket dofter – deras hundar ville gärna sätta ner nosen – men då har ju jag lite tur som inte har särskilt ”sniffiga” hundar – inte när vi sysslar med rallylydnad, i alla fall.

Med varken Delfi eller Piaf kändes det som att vi hade riktigt samma flyt under rundan som vi hade i Angered förra helgen – jag kände mig något lite mer nervös, och tappade till och med Delfis koppel på slutet (längtar till fortsättningsklass där vi slipper kopplet!). Men visst samarbetade vi och hundarna var följsamma…

… och i slutändan visade det sig att Piaf gick och vann även denna tävling, med 90 poäng!

received_1267696229915251

Foto: Cathrine Löfmark

Delfi hamnade på 5:e plats med 84 poäng – så båda fick även denna gång godkända resultat och är ett steg närmare fortsättningsklass!

Borås hade förresten ett fantastiskt fint prisbord – Piaf vann en vacker glaspokal/ljusstake, en läder-Y-sele, två förpackningar med nedbrytbara bajspåsar och en mat/fodervåg.

2 kommentarer

  1. Åh, vad roligt det är att läsa dina texter! Du har väl lite träning på det har jag förstått:) Kram Cathrine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s