Lek- och belöningsutveckling

Något jag lade märke till under lydnadskursen i helgen var hur duktiga deltagarna var på att belöna sina hundar på alla möjliga andra sätt än att bara sticka till hunden en godisbit… Sociala belöningar och lekbelöningar – en väldans massa spring och tjoande och hundarna älskade sina häftiga mattar!

Själv har jag väl blivit lite bättre på att åtminstone variera belöningarna, men jag är ju inte i närheten av det där

Så jag kontaktade helt enkelt Helen (Hundunik) och bad om en privatlektion i lek- och belöningsutveckling – och redan i torsdags blev det av. Jag bokade också en inomhushall hos Göteborgs hundarena på Hisingen. Eftersom jag räknade med att det skulle bli spring och kamp var jag noga med att gå en uppvärmningspromenad med hundarna före lektionen.

Både Piaf och Delfi fick prova olika lekar under en timme – det var riktigt smart att växla mellan dem, eftersom de blev rätt trötta av de intensiva lekarna. Kanon också, särskilt för Delfi, att varva upp och varva ner… Och de var kanonduktiga på att vänta på varandra, Piaf är en riktig sköning när det gäller att chilla när möjlighet ges. Men är  direkt med på noterna när det är hennes tur igen. Delfi ligger också duktigt och väntar – med betoning på väntar. 😊

Helen var duktig och väldigt pedagogisk och mjuk i sättet. Allt hon sa verkar så logiskt och helt i linje med vad hundarna gillar. Lite kul var att jag innan vi gjorde olika övningarna visste ganske precis hur Piaf respektive Delfi skulle reagera, men gemensamt för dem var att de hade kul. Och jag hade också väldigt kul.

Och mer kul ska vi ha med de nya belöningslekar vi lärt oss 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s