Tre tävlingar

De senaste två helgerna har vi hunnit tävla tre gånger (dvs tre gånger per hund) i rallylydnadens fortsättningsklass. Planen har hela tiden varit att vi skulle vara klara för fortsättningsklassen när utomustävlingarna drog igång, och så blev det. Kan ju säga att vi var rejält ringrostiga när vi tog upp rallylydnaden igen efter nyår någon gång. Jag hade glömt hur nybörjarklassens skyltar (som ju återkommer i alla klasser) såg ut och hundarna undrade nyfiket vad de där skyltarna stod där för *sniff-sniff*… Men saker och ting föll på plats efterhand, och den största nyttan gjorde nog inomhusträningen på fredagar de senaste veckorna, för det var de enda gångerna vi verkligen gick hela banor.

Sedan gav vi oss iväg till Färgelanda den 22 april. Piaf knep en 3:e plats med 94p. Delfi kom 5:a med 87p. Dagen därpå åkte vi till Marks bk – där gick jag bort mig med Piaf i de här momenten:

20170423_161712

Det är tre olika ”åttor” som man skulle gå in i från olika håll under banans gång. Men eftersom jag gick fel så diskades vi. Och om man tittar i resultatlistan så ser man att jag inte var ensam om att diska mig den här dagen… Men samtidigt älskar ju jag luriga banor! Det ska ju vara lite kul… Och kul blev det när jag sedan gick rätt med Delfi och hon fick en tredje plats med 82p.

Slutligen tävlade vi i Kungsbacka nu i helgen. Om jag får vara lite kaxig så var banan ganska lätt – svårigheten bestod istället i att planen var ordentligt blöt, så många hundar, bla Piaf, tyckte det var lagom trevligt att sätta sig ner i det blöta… Men efter några sättanden under uppvärmningen gick det bra, och det gick även bra att ligga ner och gosa lite innan det var vår tur att gå in. Bästa uppvärmningen, enligt Piaf 🙂

Vi gick banan och Piaf och jag hade kanonkontakt – det kändes så bra och hon såg så nöjd ut efteråt! Delfi var något het när vi gick mot planen men när vi gick in över strecket på tävlingsbanan så var hon i helt rätt aktivitetsnivå.

Här är Delfis runda.

Så det kändes sååå bra – ända tills jag såg resultatlistan… Mina hundar hade fått 94p (bäst i hela klassen) respektive 83p. Men… de stod ju i fel ordning! Eller rättare sagt: jag hade startat dem i fel ordning… Piaf hade egentligen vunnit, men det var Delfi som stod som vinnare. Suck! När jag meddelade det till sekretariatet blev båda hundarna diskade – man får självklart inte gå in med fel hund på banan… Snopet, minst sagt! Men samtidigt lever jag gott på den goa känslan vi har fått upp på tävling! Vi samarbetar verkligen och går på och av planen tillsammans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s