Fala i centrum

Ska jag lyssna på radio så vill jag välja vad jag ska fylla öronen – och huvudet – med, och därför lyssnar jag helst på poddar. Jag har inte tagit steget fullt ut och gått över till ren poddradio, men har alltid några radioprogram nedladdade på min mobiltelefon, och lyssnar på dem i bilen. Livskvalitet!

En av fördelarna är att man kan välja bort musiken. Inte för att jag ogillar musik, jag brukar tvärtom gilla musiken som spelas under mina favoritprogram… Men när jag får välja, väljer jag bort musiken. Mina favoritprogram är Vår bästa vän, Kropp & själ, P3 dokumentär och Morgonpasset – i synnerhet den del av Morgonpasset där de bjuder in forskare. politiker, artister och andra sakkunniga på olika områden.

En sådan gäst lyssnade jag på igår, och gästen var då Mats Carlbom, som skrivit boken Historiska hundar: hur människans bästa vän har förändrat världen. I programmet berättade han bland annat om Franklin D. Roosevelts hund Fala, en skotsk terrier, som dessutom var huvudperson i ett av Roosevelts kampanjtal 1944. Hysteriskt roligt!

En annan sak vi fick veta av Mats Carlbom var att Donald Trump är den första amerikanska president på hundra år som inte har hund. Ingen kommentar…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s