Identifiering via påse

På Ica idag hajjade jag till då jag såg en sådan här påse

image

i en kundvagn (som inte var min)… Eftersom jag väldigt väl kände igen påsen – har flera själv – var jag bara tvungen att vänta in kundvagnens ”ägare” och fråga var hon fått den påsen ifrån. Och visst kom den från Luxemburg! Och visst hade hon också bott där i några år – hon sade att hon tar med sig sådana här påsar från Lux när hon är där…

Det kan jag förstå! Det är verkligen de allra bästa shoppingpåsarna – hållbara som attan och rymliga och tympliga. Det är väl typ enda området där Lux legat i framkant vad gäller miljöåtgärder – det var säkert tio år sedan de införde dessa påsar, som kostar kanske 20:-, men håller som sagt en evighet och när den går sönder är det bara att ta med den till kassan och byta mot en ny…! Snacka om bra åtgärd för att minska användningen av plastpåsar!

Här i Sverige börjar de väl komma lite smått – Engelsons har just denna typ av påsar. Tummen upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s