Äntligen lite sol

För första gången sedan Femma kom hade vi idag lite skönt vinterväder – sådant som man gärna stannar ute lite extra länge i. Och det gjorde verkligen susen för Femmas attityd till att vara ute. Varför gör det mig  glad, då? Jo, för jag vill ha valpen lös – men trädgården är inte hermetiskt tillsluten… om än inhägnad. Så jag vill verkligen få till en fungerande inkallning – dock inte så lätt att få till bra tillfällen när hunden står vid dörren och bara vill in… 😂

På förmiddagen gick vi ut på ängen utanför huset, alla fyra, och Delfi var riktigt leksugen, och så även Femma som inte längre frös som ett asplöv. Kul att få föreviga dessa första lekstunder dem emellan. Anar att det kommer att bli drag under galoscherna så småningom 😬. Skulle det börja gå för vilt till medan Femma ännu är liten, så kommer jag att behöva begränsa deras lekar, men än så länge ser det riktigt bra ut – Delfi låter mestadels den lilla sköta kutandet och hoppandet 😉

Fick tagit många sköna lek-i-snö-bilder… Vad ska man med alla dessa bilder när man har ”originalet” mitt framför näsan? Men jag vet att de är kul att ha när valptiden är förbi… Har hon varit så liten? Jo, bevisligen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ett par lyckade inkallningar – och bästa belöningen är fortfarande att matte trillar omkull så man kan klättra upp och gosa och eventuellt få en godis.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Sedan fick jag äntligen inspiration att trimma Piaf och Delfi – de hade blivit riktigt långhåriga och lurviga. Det var ändå bara skönt att vara ute…

På eftermiddagen blev det lång runda med en välbehövlig paus – för min rygg, om inte annat – innan vi vände tillbaka.

20180217_153851

Jag är väldigt glad att Piaf och Delfi är så lätta att ha med – jag behövde idag kalla in dem snabbt flera gånger och be dem gå nära, eftersom en viltvårdare precis höll på att åka och lägga ut foder längs skogsvägen. Åtta gånger åkte eller gick vi förbi varandra – viltvårdaren höll tydligen räkningen och berättade näst sista gången att det var sjunde gången…

Bortsett från att Femma gillade att vara ute så var det bästa framsteget att Piaf tinat upp och börjar gilla Femma lite grann 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

På kvällen såg jag självklart på Melodifestivalen och den enda låt jag gillade – med Martin Almgren – gick vidare till final. Men jag fick även annan underhållning:

Femma smyger

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s