Marstrand med valp

Under socialiseringsperioden ska valpen helst få stifta bekantskap med de miljöer och företeelser som den kommer att utsättas för senare. Idag drog vi till Marstrand! Åka färja – check! Passera byggplats – check! Femma visar sig än en gång vara en cool liten valp, reagerar inte nämnvärt på plötsliga, höga ljud (som när exv. färjan lade till vid kaj).

Eftersom jag hade förväntat mig ett snöigt och isigt Marstrand, så jag tog ju på mig Icebugs för att slippa halka omkring på klipporna med en valp i famnen… Nu såg det nästan ut som det skulle bli så ändå – för ön visade sig vara så gott som snö- och isfri (stor skillnad mot hos oss inåt landet!) – och hur skulle det funka att gå på kala klippor med dubbar…? Väldigt bra, visade det sig: isbuggarna fixar tydligen alla underlag, bästa skoinvesteringen!

Jag blir helt klart lite extra försiktig med det mesta i valptider – och hade försett inte bara Femma, utan även Piaf och Delfi med sele och koppel. Det visade sig snart vara helt onödigt för Piaf och Delfi – de är ju vana och har lite koll – och helt nödvändigt för lilla Femma (de små stunder som hon fick gå istället för att åka ryggsäck). Herregud, vilken massa läskiga skrevor och små, mörka vattenhål (gärna gömda inne i ett buskage!) det finns på den ön när man tittar lite extra. Hoppa i klippor – check!

Vinden var kall, men nordostlig denna dag, vilket passar väldigt bra för en vinterpromenad på Marstrand… ändå märktes det att Femma började frysa efter en liten stunds promenad, och hon var väldigt nöjd med att få glida ner i sin ryggsäck igen…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kolla in mina snuttgurkor:

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s