Niga fint

Fortsätter att rensa bland gamla foton… och hittar detta från februari 2005, och det är Ella och jag som tränar hos vänner i Frankrike.

20180429_111226.jpg

Varför denna bild?

Jo, jag läste på en blogg nyligen att skribenten/tränaren noterat en person som niger och tackar hunden när den lämnar av sin dummy och ville fråga personen i fråga om det, och jag kände mig direkt träffad – utan att ha en aning om det var mig hon menade. Det kan vara det, men det finns säkert fler som gör detta.

Hur som helst: tacket förklarar jag med att jag alltid har tyckt det låter bättre än ”släpp” eller ”loss” – och det spelar ju ändå ingen som helst roll vad man säger, eller hur – och nigandet var nog från början en övergång från att ha tagit emot unghunden sittandes på huk, sedan blev bara knixandet kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s