Inte jämföra med andra

Man ska inte jämföra sig med andra… inte jämföra sig med andra… inte jämföra sig med andra…

Ett bra mantra för hundägare och folk i allmänhet. Och ändå är det så svårt! Som när man tycker att valpen är gullig när den plaskar i vattenkanten och någon berättar att deras valp redan simmar – som en liten Gud, såklart. Men jag vet att det kommer.

Eller när man kanske bara inbillar sig att andra är så mycket bättre på det ena eller andra – vad som helst!

Däremot gillar jag att inspireras eller använda jämförelsen som en liten spark i baken. Jag har tränat lite – med betoning på lite – varje dag med Femma. Men jag har nog fastnat i vissa övningar och mönster.

Flera gånger har jag tyckt mig se ett ganska litet föremålsintresse hos Femma. Och dragningen till mig är större än viljan att hålla kvar föremål – hon släpper på väg in och är jättenöjd ändå 😊

Jag har hela tiden haft en plan för hur jag vill åtgärda det… bara inte verkställt den än. Men med bara ett par pass ser jag att det är just den vägen jag vill gå – så då kan jag vara lugn i det, och förmodligen ska jag vänta ut att hon bytt alla tänder innan vi kör fullt ut med dragkampen och den busiga handen…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s