Ena dagen WT, andra dagen MH

Någon kanske undrar hur man vågar gå ut och tävla med sin hund i dessa dagar med de alarmerande rapporterna om ett antal hundar som dött i Norge. Jag har givetvis följt utvecklingen noga, varit halvt om halvt inställd på att stryka oss från all tävlan, men det som sedan kom fram och som lugnade mig mest var uppgiften att i de fall där en hund varit sjuk i ett hushåll med flera hundar, så har de övriga hundarna i hushållet inte insjuknat.

Det jag allra minst ville missa var Femmas MH. Visst kan man göra det senare, men dels betalar man 600 pix för att få starta, dels är det helt klart mer intressant att göra det när hunden är ung.

Det är ett gediget maskineri som ska fungera kring dessa MH:n – det krävs verkligen en klubb med ett antal engagerade funkisar, och en sådan klubb är Lerums BK. Denna morgon hade de gett sig ut i halv storm och regn för att ge dagens första hundar sina MH-rundor.

Jag kom vid halv tio på förmiddagen och gick med och såg en annan jaktlabbes MH-runda, innan det var Femmas tur. Var jag nervös? Nej, inte ett dugg – möjligen bara mån om att själv göra rätt på de olika stationerna, så att resultatet blev så rättvist som möjligt.

Här kommer filmer från de olika ”stationerna”:

20190915_182108

Kontakt/Lek här var jag faktiskt förvånad över att Femma ville leka med en vilt främmande karl, det har hon nog aldrig fått tillfälle att göra innan…

Lilla jakten 1 och Lilla jakten 2

Screenshot_20190915-115721_Video Player

Aktivitet/passivitet pågår egentligen i tre minuter, men filmaren stängde av efter att Femma suttit still på samma sätt i någon minut, och jag har kortat ned filmen ytterligare av samma anledning – det blir lite väl slow TV… 🙄

Avståndslek

Dumpen

Skramlet

20190915_173142

Spöken – nej, spöken gillar vi inte!

20190915_182045.jpg

Lek och skott – det blev en trea på skotten, och det var helt väntat, inte minst dagen efter att vi varit på WT, och någon kallade det för en ”retrievertrea”…

Allt som allt är jag nöjd – lika nöjd som jag var före MH:t , såklart, men det är verkligen kul och givande att se sin hund på ett MH och få en utbildad och erfaren beskrivares tolkning av det vi sett. Nu är vi dessutom klara för att kunna tävla i bruks om vi vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s