Värt ett försök

Mitt försök att odla sallat i den nya lilla odlingsbädden på baksidan av huset går både bra och dåligt. Ett tjugotal små (mycket små) sallatplantor har kommit upp, men detta har tyvärr uppmärksammats av en eller flera sniglar. Jag har – än så länge – inte velat ta dem av daga, utan har kastat iväg dem dit där det bör finnas nog så mycket för dem att äta – annat än mina stackars små grödor. Men än så länge har tre mini-sallater förintats av sniglarna, och jag skulle tro att de övriga kommer att gå samma öde till mötes oavsett vad jag tycker om det. Nåväl, det var väl värt ett försök – särskilt för sniglarna.

Smultronplantorna mår i alla fall bra, och för sallat, kål och örter sätter jag mitt hopp till mina odlingar i stora krukor som står på framsidan – förhoppningsvis ska de vara bättre skyddade mot hungriga inkräktare, men det återstår att se. Förra året invaderades odlingen på framsidan av fjärilslarver och de var riktigt glupska, de med…

Huvudsaken är att basilikan klarar sig, och därför får den stå kvar inomhus i år. Jag har förresten precis lärt mig att man kan frysa in pesto, så jag skördar mina basilikaplantor så ofta jag kan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s