Baden-Baden

Den tyska staden Baden-Baden ligger vid foten av bergskedjan Schwarzwald och man kan ju undra varför man upprepar namnet. Egentligen är det ganska enkelt. Baden hette från början många kurorter med egna hälsokällor. Det finns exempelvis ett ”Baden” i Schweiz och ett dito i Österrike. Men just den här – tyska – kurorten ligger dessutom i regionen Baden – idag en del av regionen Baden-Württemberg, alltså: Baden i Baden —》 Baden-Baden.

Igår, när försommartemperaturen nådde 26 grader i skuggan, då var det dags för Femma och mig att göra årets riktiga badpremiär. Förvånansvärt tidigt för mig, förvånansvärt sent för Femma, men hon är nu en gång en liten labbe som älskar värme och skyr kyla. Kanske är hon också en ovanligt klok liten labbe som vet att hon riskerar att få vattensvans – så som hon fick i samband med förra årets badpremiär – och undviker det om hon får välja. Och vet ni vad? Det får hon! Ett par gånger har hon varit i vattnet och simmat under de senaste veckorna, men då har hon hämtat en boll och skyndat sig upp igen. Det har också hänt att hon sagt nej till att hämta bollen i vattnet, och då har Delfi fått rycka in (det gör hon ju så gärna…).

Igår gick vi till vårt badställe och min plan var att vi skulle bada, alla tre. Klädsim ingick  däremot inte i planen. Som tur var hade jag i alla fall tagit av mig kängorna och hängt av mig dummyvästen med mobiltelefonen när jag såg att Femma var ute på klippan och såg väldigt badsugen ut, och jag ville vara med och stötta. Jag glömde då att klippan är täckt av hala växter i början av säsongen, och plötsligt kunde jag inget annat göra än att sakta glida ner i vattnet. Då var Femma redan i vattnet och simmade runt, och hon gillar verkligen när matte kommer och gör henne sällskap, med eller utan kläder.

Att Delfi står kvar på klippan beror på att hon redan svalkat av sig och därför föredrar att ägna sig åt dummyn på land – hon verkar stå och hålla den redo för mig att kasta igen…

Under de senaste dagarnas värmebölja har vi fått köra våra träningspass med dummies på mornarna. Vi går ju fortfarande upp vid 5-6 på morgonen, och istället för att lägga promenaden två timmar efter frukost så tar vi ett träningspass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s