Perfekt väder

Vi fick några riktigt fina sommardagar i slutet av juni med underbar värme och allt skönare badtemperatur. Vi gick upp tidigt och fick ut våra morgonpromenader före tio, gärna runt sjöarna, så att hundarna kunde svalka sig när det ville. Delfi får egentligen inte simma, men man måste ju få leva, även under rehab.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Varma sommarkvällar med Thermacell – årets kanske bästa köp för att hålla borta knotten – och Hanna Hellquists En tryckare på Blue Moon Bar.

20200706_083712

Femma och jag varvade rena nöjesbad och allt längre simturer med träning på allt utom det vi är sämst på (igångarna i vattnet), men med tanken att genom att ha kul med alla andra delar så ska det där sista också lossna av sig självt.

20200629_071742

Alltså simmade vi ut tillsammans (eller så fick hon vänta medan jag simmade ut) och kastade eller bara lämnade en synlig apport, och när vi/jag simmat in till land igen blev det ett skick på dummyn.

20200629_075223

Även störningskast och halv-blinds med lite mindre synlig tennisboll i vattnet roade vi oss med. Film

pixlr_20200627172903097

Avlämningarna har blivit så mycket bättre i vattnet och även när jag backat upp på land för att få avlämningen där.

Stärkt av detta har jag även förlagt lite vattenträning till ett tjärn med lite svårare i- och uppgång, och även om det fortfarande behövdes lite övertalning vid igången (utan något kast – det kom först när hon väl var i vattnet) så var attityden efteråt klart positiv – Femma ville gå i igen. Precis som jag noterat tidigare är det inte heller så viktigt att skaka vattnet ur pälsen direkt, utan det går bra att hämta den kastade bollen först. Film

Vid det här laget hade vi fått väderomslag med svalare temperatur och mycket regn – dvs. perfekt väder för svampen som redan börjat titta upp på de ”säkraste” svamställena. Årets första svampmacka var god!

Perfekt väder även för att fortsätta med Femmas dirigeringsträning på land, och vi har även varit på Kopparhult igen. Där visade det sig att jag nog tränat väl mycket basics på sistone och behöver även tänka på att steppa upp gemet lite grann… Det är som sagt bra att komma ut på organiserad träning för att inte fastna i utvecklingen – extra inspirerande är det när man har en bra instruktör och ett duktigt par-ekipage. Nästa träningspass på hemmaplan blev något annat än basics och jag var jättenöjd!

20200702_104008

En sval eftermiddag tog vi en promenad i skidbacken, med lite markeringar i det höga gräset för Femma.

Igår söndag var vi på Alingsås BK hela dagen – jag var åhörare på en kurs med Malin Helltén. Det handlade om specialsök, som håller på att bli en tävlingsgren inom SBK, men också något som sedan länge tränas i utbildningen av min-, narkotika-, barkborrehundar etc. Riktigt spännande och perfekt för att utmana våra hundar. Det finns så mycket kul att göra! Om inte annat är det en bra grej att pyssla med när det är perfekt inomhusväder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s