15,8 i skuggan

Jag blev tvungen att gå in och kolla vilken temperatur det är, efter att ha konstaterat att precis som det är nu, så skulle det vara jämt, eller i alla fall på morgonen.  Just den här temperaturen är perfekt, så att man kan sitta i tunn klänning i solen utan att frysa eller svettas, och såhär tidigt på morgonen är solen så svag att det går att ha läsglasögon istället för solbrillor. Helt perfekt.

Jag sitter och väntar på att tvättmaskinen ska gå klart, men sedan blir det en promenad till ett av mina svampställen. Kommer det inget regn lär ju svampen torka ut, det såg jag tendenser till igår. Då blev det en tur till ett av mina nyare svampställen och det blev hyfsad utdelning redan efter en dryg vecka.

På vägen dit fick Delfi använda sina ben-manschetter och hon tar verkligen ut stegen på ett helt annat sätt numera.

20200811_083937

Och hon går rakt, har jag kunnat se när jag betraktar hennes rörelser bakifrån. Jag har väldigt länge sett att hon gått lite snett, vilket är vanligt hos hundar som går mycket fot vid sidan, dvs. vid ena sidan, oftast vänster sida. Hos Delfi syntes det tydligt hur hon gick snett som om hon gick på någons vänstra sida, även när hon gick löst och ledigt.

Men laser och vattentrask hos Redog samt regelbunden stretching har gett riktigt bra resultat, och snart, snart får Delfi kuta efter dummies igen.

De små rapphönsen, som en granne släppte ut för ett par veckor sedan, har hon redan förstått att man inte kutar efter. Den lilla labbeflickan, däremot, lyckas stöta upp en och annan när de ligger och trycker i gräset eller i något dike som vi går förbi… Jättekul, tycker den lilla labbeflickan med den goda näsan.

Jag är inte fullt så förtjust, men är rätt säker på att hon kommer att förstå det snart, att dessa roliga pippisar inte ska jagas. Så som hon har förstått det med de flesta andra små objekten för hennes intresse, inte minst de retfulla sädesärlorna som struttar omkring på vår gräsmatta eller mitt framför oss på vägen.

Ibland kommer ett helt gäng rapphöns gående på vägen framför vårat hus, de är så söta och har ett kul litet läte som lagts till de övriga, mer invanda lätena. Jag tackar grannen för underhållningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s