Hundbil

Min åsikt – eller ska vi kanske säga ursäkt – har alltid varit att en hundbil får, ja nästan ska, vara smutsig. För hur smutsig den nu är… rengör jag den utvändigt/invändigt, så kommer den ändå vara lika smutsig igen dagen därpå (eller nästan).

Jag ska inte säga hur sällan jag tvättat och dammsugit min bil de senaste åren – men vi kan väl säga: SÄLLAN. Tidigare bodde jag ju i landet/bubblan där alla fasader var det viktiga: trädgårdsarbete och hundpromenader utfördes i finkläder, bilarna var skinande rena och husfasaderna ut mot gatan välskötta och nymålade (medan fasaden mot bakgården var misskött och grå). I den omgivningen blev jag nästan lite ANTI att upprätthålla den där fasaden. Den sista tiden gick jag till och med in och köpte bröd i butiken direkt efter en hundpromenad, dvs i mina hundkläder som minsann inte var några finkläder. Hur som!

Nu när jag bor utanför bubblan, i lite mer normala (ja, ta det som min högt subjektiva åsikt!) Sverige, så har jag ändå – faktiskt – tyckt mig kunna konstatera, att av alla hundbilar (vid kurser, träningar, tävlingar), så är MIN hundbil den allra smutsigaste. Kanske överdriver jag – kanske inte!?

Nu hade jag i alla fall bestämt mig för att när jag ska på nästa hundevent – nu på fredag – så ska inte jag ha den smutsigaste hundbilen av alla! Idag stod alltså biltvätt – invändigt och utvändigt – på schemat, och som av en händelse fick jag till frukostkaffet syn på denna annons i lokaltidningen:

20150812_144411

Alekuriren nr 27

Som hittat! Och billigt, dessutom.

Det var bara att åka dit, han kunde ta min bil direkt. Medan jag väntade träffade jag dessutom en trevlig kvinna som visade sig vara mamma till en kille i en parallellklass från skoltiden. Bodde ju i de här nejderna under hela tonåren.

Så fick jag min bil tvättad utvändigt – eftersom jag hade åkt dit på vinst och förlust så hade jag inte tömt bilen på alla täcken och hundprylar, så jag brydde mig inte om att låta dem ta det invändiga (även om priset var lockande!!). Det kan de få göra en annan gång – han rekommenderade dessutom en vaxning och det skulle nog göra min stackars billack väldigt gott.

20150812_112426

Åkte istället hem och tog ut allt – även hundburen -, spolade av mattor, dammsög etc. och tada! Nu har jag en ren och fin hundbil! I alla fall fram till i morgon… och förhoppningsvis även fram till fredag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s