Plugg, skogslufs och gruppträning

Nu är äntligen mitt läsrum klart, så här blev det:

20150916_154000

Ett riktigt mysigt rum för läsning och plugg, och hundarna har sköna platser att ligga på, inte minst den väl tilltagna kuddpallen som jag kom över på rea på Mio – fel färg åtgärdas lätt med en filt. Det nyinköpta fårskinnet (Ikea) ”råkade” hamna i min egen fåtölj… Å andra sidan är det ofta någon av hundarna som ligger i den, så jag tyckte det var käckt att vi får glädje av det sköna lurvet, alla tre 😊 .

Fågeltapeten var en riktig coup de foudre och finns hos Colorama, liksom väggfärgen. Passar på att än en gång tacka kära kompisen Wictoria och hennes syster Saralena, som kom till undsättning med målning och tapetsering – utan er hade det aldrig blivit så här fint!!

20150626_150457

Fåtöljen kommer från Ljungberghs möbler på Backaplan, skrivbordet och den lurviga mattan fick jag ta över (för en billig peng) från de förra husägarna, skrivbordsstolen och den vita skrivbordslampan (syns ej på bilden) är från Ikea, de gråa lampskärmarna är från Mio respektive Klädkällaren (herrgårdsbutiken), gardinerna är köpta på loppis och korgen (som jag använder som bord) och ljusstakarna har jag ”fyndat” hemma hos pappa.

Sedan var det prishyllan (aka egoboosthyllan)… Själva hyllan – egentligen två – kommer från Mio, och priserna /pokalerna är faktiskt inte köpta på Buttericks 😜 utan är nästan uteslutande priser som mina två första flattar, Ella och Saga, kammat hem på diverse WT:n och tävlingslydnadsprov, medaljerna konmer till stor del från utställningar. Vid något tillfälle övervägde jag att göra mig av med alla pokalerna, men bestämde mig för att de skulle få vara kvar. Tyckte de fick en rätt bra plats här inne i mitt eget läsrum.

Här inne ägnade jag en del av onsdagen, med att läsa litteratur till beteendevetarutbildningen.

20150917_093450

Sedan gick vi en skogslufsrunda:

20150916_125914

20150916_133024

Viktigaste uppdraget…

20150916_131658

20150916_135931

Det är faktiskt inte helt självklart att man får plocka med sig ett fällhorn som man hittar ute. Jag plockade med mig detta hem, men googlade sedan på hur det ligger till med allemansrätten, och insåg då att jag borde fråga mark- eller jakträttsinnehavaren – vilket jag fick tillfälle att göra vid kvällens träning.

På senare delen av eftermiddagen var vi fem som träffades för gruppträning med Keith Mathews-upplägg, och det var jaktlydnad, stadga och markeringar som stod på agendan. Markeringarna var inte alltför långa, men blev nog så svåra ändå på mossen, där det förr har brutits torv, vilket gör att marken är ”randig”, vilket syns på satellitbild, i det att våtmark varvas med fastmarksvallar. För hundarna gällde det bland annat att ta sig över både två och tre vallar och lika många ”bassänger” med vått moss-slask.

I vanlig ordning måste jag notera hur vackert ett träsk kan vara…

20150916_185951

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s