Glad midsommar

Såhär när midsommarhelgen nästan är över får jag nöja mig med att hoppas att ni haft en trevlig midsommar. Jag håller ju inte så hårt på tradititioner – åtminstone inte traditionella traditioner – och tycker det är bra om var och en gör det som förgyller tillvaron sådär lite allmänt och oavsett vad det är för dag eller helg på året…

Själv inledde jag midsommarafton med lite lydnadsträning med Piaf, vi tycker båda att det är så kul och jag har så mycket inspiration att träna detaljer, både fila på gammalt och shejpa in helt nya beteenden.

På förmiddagen tränade vi här hemma med Cathrine och Dennis, som åkt ända från Kungsbacka – så kul! Vi började med följsamhetsövningar på fotbollsplanen och körde sedan vidare till A-sjön där vi dels lade ut ett sök, dels lät Dennis ta en markering + linjetag över viken. Delfi blev tyvärr alltför i gasen för att få jobba i vattnet… Men glänste istället i söket, där jag fick se att hon verkligen börjat använda nosen istället för att bara kuta tills hon får vittring i farten… Bra! Det där med stadga vid vatten får vi visst jobba vidare med. Mycket…

Sedan fick jag hasta iväg, för jag skulle till pappa och äta och umgås lite. Lyckades faktiskt få tag i färska, svenska jordgubbar på Bärby på vägen dit. 49:- litern, som hittat 😁👍

Hos pappa grillade vi – åt inte en endaste sillbit och åt inte en endaste färsk potatis… Kött och sallad plus goda såser, samt jordgubbar och sist min knäckiga rabarberpaj. Inte en endaste nubbe heller, och jag körde med alkoholfritt vin, i onödan skulle det visa sig. Skönt väder var det, så vi blev sittande på altanen och sa att ”nu börjar det nog regna” flertalet gånger. Men inget regn kom, det var bara behagligt. Vi hörde grannar sjunga små grodorna och såg deras svenska flagga svaja för vinden. Pappas flaggstång är trasig sedan flera år.

Planen var att jag skulle åka hem vid sjutiden. Men det var så gott att sitta där och samtala, och hundarna älskar som sagt att vara hos  mattefar. Så vi blev kvar så länge att det till slut tog emot att sätta sig i bilen och köra hem, och vi har ju ett gästrum redo för oss när vi vill, så jag sov över.

I morse blev det god frukost och färska jordgubbar på det. Så småningom åkte vi hem till Kollanda och då var vädret så varmt och vackert att det blev dags att inviga min nya uppblåsbara båt. Vi travade ner till sjön, fick sällskap med några grannbarn på besök på vägen ner, men nere vid sjön lämnade jag dem, så att jag och hundarna kunde fixa med vårt. Jag låg länge och väl i denna båt i vattnet, och hundarna simmade med, Delfi åkte med i båten en stund, och så lärde hon sig för första gången att bogsera båten in till land, vilket ju annars varit Piafs grej. Roligt och skön, och vi var kvar vid sjön 2-3 timmar.

Hemma igen satte jag på grillen och lagade för första gången ett laxpaket på grillen. Så gott! Och nu blev det färskpotatis och god sås till. Så nöjd med dessa dagar. Jo vi tränade lite även idag. Men bara lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s