Den gångna veckan

inleddes som sagt med ett besök på Liseberg med god musik och tv-inspelning.

I tisdags eftermiddag åkte vi till Hisingen, där Piaf och jag gick en rolig tränings-/lekrunda med Emelie och Leo vid Slätta Damm. Under tiden fick skendräktiga Delfi ligga hemma hos min pappa och sova (jag hade tidigare på dagen cyklat en mil med henne).

Vi låg över hos pappa och nästa förmiddag åkte vi till Fontinparken i Kungälv – jättefin skog! Tyvärr lite dåligt väder, så vi gick bara 5 km.

Onsdag kväll var det dags – för att inte säga hög tid, men tanke på hur länge jag gillat denna artist – att se Petter live. I Alingsås!

20160706_203310

20160706_203726

Några av de nyare låtarna kände jag faktiskt inte igen, men 90-talshittarna kunde jag 😉 Och när han drog igång Repa skivan jublade jag högt och hoppade upp och ner… Bara älskar den låten.

Petter visade ännu en gång sina kvaliteter som artist, men också som människa – älskar honom för det. Han valde nämligen att kommentera den senaste tidens våldtäkter och andra övergrepp som begåtts på olika musikfestivaler i vårt land. Detta uppmärksammades av GP.

I torsdags var jag inom Nödinge och köpte en billig fotboll – den lärde sig Delfi snabbt att dribbla med (Piaf ville och kunde ta den med munnen, vilket hade gjort bollens historia kort). Snygg dribbling, tycker jag!

Delfi inviger nya bollen

På kvällen åkte jag in till stan på kvällen och gick på bio, minsann! Hade fått lite franska-abstinens, så jag såg En vansinnig idé. Som tur var hade jag tillräcklig självinsikt för att ta med mig ett paket näsdukar. Det behövdes. Filmen var mycket bra, les acteurs impeccables.

Åkte direkt hem och såg Frankrike slå Tyskland i semin.

Fredag: Delfi dribblar igen

Lördag: träning, promenader och lite nyttigt arbete för husets utsida (alg- och mögeltvätt på fasaden). Samt en stunds dribbling med fotbollen…

Söndag: träning i Tokatorp med Eva och goldengrabbarna. Först två timmars träning för Delfi och Viper – ett par kluriga markeringar var och ett linjetag, en hel del fotgående och ännu mer passivitet. Och båda ”ungdomarna” var så tysta och fina. Underbart.

Piaf och Ture fick långa linjetag med ganska snäva vinklar emellan, samt störningsmarkering med apportkastaren. Det blev lite blanadad kompott för våra seniorer, utmanade blev de i alla fall.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s