Tre rallytävlingar till

I och med Londonresan har mitt fokus på rallylydnad varit rätt litet sedan den senaste tävlingen (den då jag fick båda hundarna diskade genom att starta dem i fel ordning…).

Men förra onsdagen gav vi oss ut igen, denna gång på en kvällstävling på Angereds BK. Gissa om vissa av mina medtävlande såg till att påminna mig om min senaste tävlingsfadäs 😜 Men idag tog jag ut hundarna i rätt ordning och gick rätt i banan, såreså. Delfi kom på delad andraplats med 98 p (vinnaren fick snygga 100p!) och Piaf kom på delad femteplats med 95 p. Delfi hade nu tagit sin RLD F-titel, medan Piaf behövde ett till godkänt resultat (på grund av att jag gick fel med henne på en tävling).

20170524_194923

Hur som helst var jag mer än nöjd med resultatet och ännu mer med själva känslan kring hela tävlingen. Lagom mycket nerver hos mig, bra energinivå hos hundarna och ett bra samarbete mellan mig och hundarna.

Detta tog jag med mig på nästa tävling på måndag kväll, dvs återigen efter flera dagar med fokus på helt annat håll (flattelägret). Kanske ett framgångsrecept? Det var dessutom en dubbeltävling, vilket jag såg som en utmaning för mig själv (mer än för hundarna) – annars hade jag ju kunnat nöja mig med att starta Piaf på en av tävlingarna och låta Delfi hoppa över helt. Men… Eftersom känslan ändå är så positiv när vi tävlar så valde jag att anta utmaningen. Under en småregnig kväll på Göteborgsavdelningen i Kallebäck fick Piaf och Delfi två starter var, vilket resulterade i 91 resp. 84 p för Delfi och 93 resp. 90 p för Piaf – alltså tog Piaf också sin RLD F-titel.

20170529_230509

Väldigt kul att se att det också gick att lära in två banor och ta ut och ladda om hundarna på två tävlingar – totalt fyra rundor – på tre timmar, för så snabbt gick det att genomföra två tävlingar med drygt 30 deltagare… Imponerande av arrangörerna!

Men det bästa som jag tar med mig är än en gång känslan – att jag hanterar tävlingssituationen på ett sätt som verkligen funkar för mig och hundarna, och att de är med på noterna så fort det är dags, och även kopplar av jättefint däremellan. Härligt!

Väldig kul också att träffa nya duktiga hundmänniskor!

 

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s