Frisk av naturen

Så heter ett avsnitt av Svt:s Vetenskapens värld, som visades idag, och jag säger bara: jag visste det. Jag har länge hävdat att Luxemburgs skogar räddade om inte mitt liv, så i alla fall min fysiska och mentala hälsa. Både helgernas skogsutflykter och i minst lika hög grad morgon-, lunch- och kvällspromenaderna i mer närbelägna skogar var det som gav mig den absolut nödvändiga dagliga återhämtningen från allt det andra. Hundarna bidrog också, såklart, men kanske allra mest just genom att se till att jag kom ut i skogen…

Citat från avsnittet:

Vi tror att människor som har möjlighet att regelbundet vistas i naturen återhämtar sig snabbare och mer fullständigt från vardagens krav. Och att det är detta som ger ett skydd mot psykisk och fysisk ohälsa.

 

2009 12 23 936xa

Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s