Vad heter den här stormen, nu då?

Det är lördag morgon, jag vaknar tidigt, eftersom jag i vanlig ordning somnade tidigt på soffan föregående kväll, och jag hör genast att det är blåsigt ute. Väldigt blåsigt. Suck, först var det Ciara, sedan var det Dennis – vad heter den här stormen, nu då? Och när jag öppnar fönstret för att vädra hör jag att det regnar också. Suck igen, det får bli ”hela kittet på”, dvs stövlar och regnställ, bara för att ta ut hundarna på den minimala morgonrastningen… Lyckligtvis blir hundarna också väldigt effektiva i det vädret, de struntar i att nosa och kolla vilka djur som varit här under natten och går istället straight to business. De springer om mig på vägen tillbaka och blir stoppade av grinden som blåst igen. Men matte skynda dig, då!  

Vad då, jag har regnkläder, svarar jag

Vi skyndar in och hundarna visar tydligt att de vill bli torkade, de väntar på sin tur och ställer sedan upp sig framför mig. Piaf är bäst på att vända sig runt, som för att visa att du missade visst ett ställe där! Sedan blir det frukost och vila i soffan, en uppskattad stund på dagen för oss alla fyra. Jag nätsurfar och tittar i smhi-appen, och konstaterar att det ska blåsa 10 sekundmeter idag. Och regna en del också. Perfekt städväder, med andra ord, tänker jag ironiskt.

Jag skickar en tanke till alla som längtar ut för att träna med hundarna och bara har helgerna att göra det på (så länge det är för mörkt på kvällarna under veckan). Så surt att det för tredje veckan i rad är regnigt och blåsigt just på helgen! Personligen ratar jag helst träning i sådant väder. Jag åker inte ens bil i sådant väder om jag slipper. Lite överdrivet, kan hända, så känner jag ändå att den tiden är förbi då jag riskerar liv och lem för lite hundträning. Tiderna är förbi då jag åker en timme på isiga motorvägar och står i snöstorm och tränar markeringar…

Men det är lätt för mig att säga! Jag kan ju träna under veckan. Igår fick jag feeling under promenaden igen, och gjorde en rolig liten övning som vi lärt oss på Kopparhult, nämligen en övning för att skilja på närsökssignal och sid-dirigering. Egentligen har Femma inte tränat tillräckligt på de olika delarna för att sätta ihop dem, men ibland vill man (jag) bara testa! Och eftersom man inte behöver vråla när det går fel, så är jag riktigt nöjd med hur det blev. Nog för att vi redan hade testat en gång innan jag filmade, och då gick det perfekt, men det här var nästan bättre… Närsök/sid-dirigering

Delfi och Piaf fick göra samma övning, men bara Piaf blev filmad. Där var svårigheten tydligen den omvända, men jag tycker det var bra gjort för henne som inte tränar särskilt mycket på exv. sid-dirigeringar annars.

Tidigare i veckan tränade vi som sagt spår och jag har börjat ”känna lite på” brukslydnaden – vad kan vi och vad behöver vi jobba på? En hel del, är svaret på båda frågorna!

Men idag tänker jag strejka igen. (Lite inomhusträning kan det ju bli, förstås.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s