Back to basics

Femmas träning den senaste veckan har präglats av grundträning. De dagar då det var badväder såg jag till tv få minst ett vattenpass ensam med Femma – och snart hade vi fått ordning på avlämningarna vid vattnet igen. Däremot är hon fortfarande tveksam till att kasta sig ut för vattenmarkeringar om hon inte redan är i vattnet. Vi jobbar vidare på att få upp suget efter apporten och som det är nu älskar hon  åtminstone att jaga apporten i vattnet. Hon simmar också rätt långt ut för att hämta den stående dummyn i vattnet (ibland simmar jag ut med den för att få ut den längre än jag kan kasta), men det är nästan märkligt så oberörd hon är av att höra en dummy/boll plaska i vattnet när hon själv är på land.

Ett par gånger när vi var nere och badade dök det typiskt nog upp en geting (eller liknande) och det gynnade knappast Femmas badlust… Men vi har sluppit sådant några gånger nu, och jag märker även hemmavid att hon är mindre känslig när det kommer flugor, trollsländor och annat. ALLT är inte ”getingar” längre och får henne inte att ”frysa” eller fly.

20200623_132457

Oliver Kirallys The Balance gav mig inspiration att backa bandet med Femmas linjetag (har ju dessutom ett ”nytt” kommando att befästa), så vi har kört minst ett kort pass om dagen på fotbollsplanen. Tänker ofta på hur lyxigt vi har det med en fotbollsplan som underhålls väldigt väl och där vi får lov att vara utan sura miner från någon.

Där har vi kört riktiga basic-övningar och både Femma och jag tycker det är riktigt kul!

Igår var vi på Kopparhults markerings-workshop, och den största läxan jag fick med mig var det där med att kunna markera själv… Vi fick prova att markera sex kastade bollar ute på en äng – för mig var det totalstopp efter tre, möjligen fyra.

Jag är annars grymt nöjd med hur Femma hanterar väntan på kurs numera – jag är mycket sämre på att bara vara passiv och inte börja fotografera osv.

Ännu mer nöjd var jag då jag såg henne snappa efter flugor!

Delfi får fortfarande inte någon fartig träning, men får åtminstone hänga med på promenaderna – i koppel – och så fortsätter hon sin behandling hos Redog.

20200618_152953

Hoppas verkligen att hon får börja träna igen, för vi hade riktigt roliga dirigeringspass i början av sommaren.

20200620_115006

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s