Walk a mile in my shoes – or just be open-minded

Vi är uppe tidigt för att fånga dagen.

20200809_055913

Vilka dagar vi har! Runt 30 grader och strålande solsken – vem behöver åka utomlands då? Faktum är att jag inte ens rört bilen de senaste tre dagarna (och kommer förmodligen inte göra det de närmaste två dagarna, heller), eftersom jag har allt jag behöver här hemma. Den skuggiga skogen och den svalkande sjön, trädgården att påta med och hundarna som sällskap. Här råder absolut ingen trängsel, inte ens vid den populära badklippan – det verkar som att havet lockar mer sådana här dagar. Gärna för mig!

Igår på förmiddagen tog Femma och jag en tur ner till sjön ensamma och simmade långt och länge, därefter plockade vi blåbär, stora och fina – jag stoppade mina i en hink och Femmas stoppade sina i magen.

Tidigare på morgonen hade vi gått en promenad, alla tre, med ett par stopp för bad (bara hundarna), och hemmavid avvecklade jag definitivt en stor del av kruk-odlingen. Det blir ingen mer sallad eller kål i år ändå, och häromdagen höll jag på att stå på öronen när jag skulle lyfta grillen över alla krukorna – det var droppen! Några få stora krukor med dill, persilja och gräslök har jag kvar, liksom årets nya smultronplantor, och basilikan fortsätter att frodas – inomhus.

När det blev dags för dagens andra tur ner till sjön beslutade jag att strunta i Delfis restriktion vad gäller simning – hon fick följa med och hon fick både simma långt och hoppa från klippan, som hon älskar. Det ska va gött att leva, annars kan det kvitta!

20200808_180646

Stretchingen efter aktivitet har vi varit desto duktigare med  och den uppskattas både av Delfi och Femma.

På vägen hem från badet träffade vi våra nya grannar, ett ungt par med deras lilla bäbis. Vi pratade om stora förändringar i livet och sedan sa de några snälla ord om mina hundar och vår träning på ängarna. Jag förklarade att hundarna är min lilla familj, och det unga paret verkade inte ha svårt att förstå det alls, trots att de själva uppenbarligen gjort helt andra val i livet. Jag undrar om inte den yngre generationen rent generellt är lite mer öppensinnad än oss andra… De är mer vana vid att folk öppet bryter normer på eller annat sätt. Live and let live (så länge det inte skadar någon annan)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s