Träning efter väder

Kläder efter väder brukar man säga, men jag kör min variant, jag.

De senaste dagarnas fina väder har utnyttjats väl till träning under promenader, vattenträning, viltträning, sökträning etc. Jag är riktigt nöjd med söket igår, som jag lade ut på min ödetomt med nu mycket vildvuxet gräs med inslag av lite buskar, tistlar m.m. och där det ofta går vilt och grannkatter… Jag har god utsikt över tomten när hundarna letar och kunde se hur de flera gånger sprang förbi ett par ställen med dummies, men med hänsyn till buskage och vind kunde jag förstå varför det blev så. Intressant. Till slut kom även de där två in, men en blev kvar därute och dumt nog är jag inte säker på vad det var för sort som blev kvar. Troligtvis är det en av de minsta som jag släppt rakt ner i en riktigt hög och tät grästuva… Lycka till med att hitta den utan hund. Men då ryckte jag att hundarna arbetat tillräckligt och jag ville inte skicka någon av dem en sista gång. Däremot skickade jag ut Femma i morse, och hon sökte av riktigt entusiastiskt, men fortfarande inte riktigt noggrant, vilket jag kunde konstatera redan igår. Det var det jag ville kontrollera med söket på ängen, och så är det: det är för mycket fart i benen i den här terrängen, och även om nosen är med i allra högsta grad, så behövs ännu större noggrannhet och systematik. Vi ska använda den där ängen flitigt framöver, tills vegetationen sjunker ihop igen.

Jag har funderat vidare kring brukslydnad, tävlingslydnad och rallylydnad och kommit fram till att jag åtminstone vill träna hundarna i de grenarna. När jag körde igdnom hela startklassen med Femma häromsistens visade det sig att hon kan så gott som alla momenten, bortsett från en snygg och rak start-/utgångsposition. Sedan tror ju jag att jag behöver tävla för att motivera mig att komma vidare, me det får vi se.

Hur som helst är pet med lydnadsdetaljer perfekt sysselsättning när vädret ser ut som det gör nu.

Då sitter jag gärna med ett kakuro och två hundar i soffan – och tar rätt vad det är ett pass med lydnad i garaget. I eftermiddag ska det bli bättre väder igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s