Kursåret 2020 slut

Igår var en rätt intensiv hundträningsdag – det bara råkade bli så, men det gjorde ju inget att fira min födelsedag på det sättet…

Först tränade vi privat tillsammans med bästa parkamraterna Linda och Alea – och Anna-Lena Wendt drillade oss i dirigeringar och närsök. Professionell och individanpassad träning när den är som bäst: engagerat och späckat med tips utifrån det som händer och sker under träningen.

Tanken var att jag skulle äta lunch före nästa ”pass”, men istället tog Linda och jag en promenad med våra flickor – Femma och Alea leker jättefint ihop och det är så härligt att se.

På eftermiddagen var det dags för det tredje (fristående) WT-kurstillfället med – tadaaa! – Anna-Lena Wendt. Vi var två ekipage som körde våra hundar i öppen klass-upplägg efter att vi varit funkisar för två ekipage i nybörjarklass. Väldigt bra och varierade upplägg fick vi även idag – och en massa insikter och generöst med individuella tips, som vanligt.

Utöver två ordentliga träningspass fick Femma hämta den röda bollen säkert hundra gånger under dagen för att hålla värmen i regnet. Men hon höll ihop hela dagen och det är kul att se hennes mentala kondition – sedan är ju fördelen med hennes coola personlighet att hon inte slösar någon mental energi i onödan.

WT-kursen var vår sista organiserade träning för i år. Nu ska vi delvis backa tillbaka lite till grunderna – jag vill fila på lite detaljer som kan hjälpa oss i skicken.

Förra året gjorde jag en detaljerad redovisning av kursåret 2019 – i år blir det en sammanfattning:

Klart största delen av alla kurser vi gått i år har handlat om retrieverträning, med höstens jaktdag, walkups och WT-kurserna som klara höjdpunkter. En helg med rallylydnad och några kurstillfällen med uppletande och personspår blev det också, liksom specialsök samt privatträning i bruks-/tävlingslydnad. Sammanfattningsvis återspeglar kursåret 2020 ganska väl var jag lägger krutet i vår träning…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s