Slingor i håret

– Åh, så fint, har du gjort slingor?? frågade jag. Det hade gått några månader sedan jag träffade min kollega – hon som var i 30+åldern och kallade mig Marikon-fikonlöv på grund av de korta 60-talsklänningarna som var mitt favoritplagg på den tiden. Själv var jag strax under 30 och försökte ge igen genom att kalla henne Lena-mittbena. Vi hade i alla fall en ganska go jargong, men nu balanserade jag på en knivsegg… Kollegan hade nämligen inte gjort några slingor. Hon hade fått gråa hår. Jag har i och för sig aldrig tyckt att det är något negativt med att få grått hår, men jag förstår också att det kanske inte är jättekul om de kommer för tidigt. Jag såg det på kollegans blick: inte kul alls. Min avsikt hade inte heller varit att skämta, men det var nog lika bäst att inte strö salt i såret, utan släppa ämnet.

Och nu är det min tur! De första vita hårstråna visade sig (för mig – frissan har kanske sett dem tidigare) för något drygt år sedan, för sex månader sedan kunde man definitivt se fler av dem, och nu… nu är det bara att konstatera att även jag har fått gråa slingor i håret. Inte mer än rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s